Terugblik Apeldoorn

Nieuwsflits

Jan en Ria

Ria Heskes heeft Jan Oord geïnterviewd over het door hem geschreven boek 25 April 1945, wat is te bekijken via onderstaande links. Soms is het 1080p-bestand te groot en gaat de video haperen. Kies in dat geval het 720p-bestand.

VIDEO INTERVIEW JAN OORD (1080p)
VIDEO INTERVIEW JAN OORD (720p)

Bijeenkomsten

Verslag ALV QCC en GBC de Cantharel in Apeldoorn 13 april 2023

Verslag 01

Een bekende locatie en een mooie gezamenlijke bijeenkomst voor de GBC en QCC leden. Doel was om de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering te houden uiteraard omlijst met de nodige informatie omtrent de ontwikkelingen rond de Wet Toekomst Pensioenen.

Lees meer …

Verslag 01

Een bekende locatie en een mooie gezamenlijke bijeenkomst voor de GBC en QCC leden. Doel was om de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering te houden uiteraard omlijst met de nodige informatie omtrent de ontwikkelingen rond de Wet Toekomst Pensioenen.

Ruim 200 deelnemers begaven zich na de koffie naar de zaal om door Ria Heskes en Wim Meere verwelkomd te worden.

Verslag 02

Tijdens 1 minuut stilte werden de leden herdacht die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen.

Verslag-03.jpg

Na dit moment van gedenken was het aan de SPIN directeur Wouter van Eechoud om de aanwezigen bij te praten over de stand van de Wet Toekomst Pensioenen. Deze wet zal ons allemaal gaan raken. Maar uit de presentatie kwam wel naar voren dat dit nog geen gelopen race zal zijn. Met name het invaren zal nog een hele klus worden om tot een juiste keuze te komen. Een keuze die met alle betrokken partijen IBM, COR, VO, SPIN en GBC gemaakt zal moeten worden. Uiteraard waren er de nodige vragen die, gezien het onderwerp, de nodige tijd in beslag namen om beantwoord te worden met als resultaat een kleine uitloop op het programma.

Verslag 04

Omdat ten tijde van het houden van deze bijeenkomst ook de verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan waren gestart was de voorzitter van het zittende Orgaan een podium geboden om het belang van het orgaan toe te lichten met daarbij een oproep om vooral te stemmen.

Jan en Ria

Helaas was het opgenomen video gesprek met Jan Oord, schrijver van het boek 25 april 1945, wegens technische malheur niet tijdens de vergadering te vertonen. Het gesprek is te zien op de GBC website met dank aan onze webmaster Hans Schuh. Klik op de afbeelding hierboven om het interview van Ria Heskes met Jan Oord te bekijken.

Voordat de lunch kon worden gebruikt was er ruimte gemaakt om een QCC lid in het zonnetje te zetten. Het QCC Bestuur had het erelidmaatschap aangeboden aan Berry van der Heijden die dit had geaccepteerd en werd vervolgens door Rob Roos QCC voorzitter geïnstalleerd.

Tijdens de hierna gehouden lunch was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en uiteraard bij te praten of in de foyer het boek van Jan Oord door te bladeren en eventueel aan te schaffen.

Verslag 05

Na de lunch was er tot slot gelegenheid om te wandelen met een wat verlate begeleiding van een boswachter of te genieten van een huifkartocht in de omgeving of gewoon even nazitten en bij te praten. Kortom er was voor een ieder wat om van te genieten.

Terugkijkend op een geslaagd evenement is de commissie al weer druk met de voorbereidingen voor de najaarsbijeenkomst.

Save the date: 19 oktober 2023 Kontakt der Kontinenten Soesterberg

Cees Demaret, ledenadministratie